Viime viikonloppuna paatin kokeilla jotain mita en ole koskaan aiemmin kokeillut. Eraat muista vapaaehtoisista olivat paattaneet lahtea vuoristoon patikoimaan kahdeksi paivaksi ja mina paatin lahtea mukaan. kohteena oli Jirisan vuoristo joka on yksi korkeimmista Koreassa ja tarkoituksena oli kiiveta ainakin Nogodan-vuoren huipulle ja viettaa yo siella sijaitsevassa retkeilymajassa (majoitus lattialla, huopia alle ja paalle sai vuokrata).

Mukana matkassa oli mina, Irina Suomesta, Kamila tsekeista, Lok Man Hong Kongista ja Xin Xi Malesiasta. Aloitimme matkan Hwaomsan buddhalaisesta temppelista, joka sijaitsee vuoriston juurella. Temppelialue oli kaunis ja laaja mutta emme ehtineet viettaa siella paljoakaan aikaa silla edessa oli 7km ylamakea ja meilla oli 5h aikaa paasta retkeilymajaan enne pimean tuloa. Ensimmaiset 2h menivat oikein mukavasti, kunnes ylamaki muuttui todella jyrkaksi. Paasimme kuitenkin neljassa tunnissa perille, taysin likomarkina hiesta. Vaihdoimme kuivat vaatteet paalle ja aloimme kokata illallista. Suihkumahdollisuutta ei ollut ja valot sammuivat yhdeksalta joten aika pian syomisen jalkeen kavimme nukkumaan.

Aamulla herasimme puoli seitseman aikoihin, laitoimme aamupalaa ja kahdeksalta olimme jo liikkeella. Tosin Lok Man jattaytyi seurastamme pois tassa vaiheessa silla hanen jalkojaan sarki todella paljon. Han kaveli 40 min. passa sijaitsevalle bussipysakille ja otti bussin takaisin. Nogodanin huippu (1500m merenpinnasta) oli puolen kilometrin ylamaen paassa joten ensitoiksemme kapusimme sinne. Nakyma oli hieno mutta matkaa piti jatkaa. Edessa oli viela n. 8h patikoimista osittain ayla- ja aosittain alamakea vuoren rinteita pitkin ja minun piti ehtia viimeiseen bussiin joka veisi minut takaisin koululle.

Alkumatka sujui tuskallisen hitaasti. Olin nalkainen ja vasynyt enka jaksanut kiiveta jyrkinta ylamakea Banjabongin huipulle muiden mukana. Puolessamatkassa pysahdyimme lounalle ja sen jalkeen loppumatka olikin melko helppoa alamakea. Tosin irinan jalkoja sarki todella paljon ja han joutui kulkemaan melko hitaasti. Minulla alkoi olla jo kiire bussiin joten Kamila tuli kanssani hieman nopeamapaa vauhtia, kun Xin Xi ja irinan kanssa kulkemaan hieman hitaammin. Kuljimme loput 8km kahdessa tunnissa lapi kivikkoisten polkujen ja upeiden vuoristolaaksomaisemien.

Ehdin bussiin hyvissa ajoin. Olin yllattynyt siita miten hyvin jaksoin patikoida n. 12h reilun vuorokauden sisaan vaikka muuten en kuntoile vapaa-ajallani juuri ollenkaan. Kaksi paivaa tosin oli vallan riittava aika minulle enka varmaan ihan heti lahde uudestaan aptikoimaan. Seura oli kuitenkin hyvaa joten kaikenkaikkiaan kokeilu oli onnistunut :) Reissun jalkeen alamakeen tai portaita alaspain kavely tosin on sattunut jalkoihin melkoisesti...

Keskiviikosta perjantaihin olemme kaikkien vapaaehtoisten kanssa Jeonjussa, ja jaamme tahanastiset kokemuksemme toisillemme ja vietamme aikaa  yhdessa. Vietamme yomme perinteisessa Korealaisessa kylassa, odotan reissua innolla! Lauantaina koululla on kymmenvuotisjuhla jossa on paljon ohjelmaa jota odotan myos melko innolla. Koreanmatka on puolivalissa ja kuuden viikon paasta olen jo kotona! Huisaa!